Nieuws

    Leerlingen Minkema beginnen twee ondernemingen
    Leerlingen van het Minkema College zijn eigen bedrijven begonnen. Een Action Company organiseert een verantwoorde actie voor een goed doel. En het Bureau voor Beroepskeuze... de naam zegt het al!

Informatie in het Ontwerpbureau: Action Company, Bureau voor Beroepskeuze.

Eigen websites van deze leerlingbedrijven (in ontwikkeling):
De Action Company
Het Bureau voor beroepskeuze
     
   

Samenwerking met ECNO
In het noorden en oosten van het land kunnen scholen voor het Ontwerpbureau nu ook gebruik maken van de diensten van ECNO (Educatief Centrum voor het Noorden en Oosten). Scholen die bij hun schoolontwikkeling hulp krijgen van ECNO kunnen het Ontwerpbureau hierin integreren. De samenwerking krijgt gestalte in een pilot op een school in het noorden van het land.

     
    Borger begint
Medio maart begint een team op RSH De Borgen in Leek aan een traject 'Verhalend ontwerpen als methodiek voor projecten'. Opbrengst van het traject is dat:
- elke cursist heeft een bestaand project bijgesteld en daadwerkelijk uitgevoerd
- elke cursist heeft een groter activerend didactisch repertoire
- het team heeft een gezamenlijke visie, taal en gereedschap voor projectonderwijs
- leerkrachten hebben meer vertrouwen in de capaciteiten van leerlingen en zichzelf
     
   

Minkema ontwerp Rapport-Plus
Op het Minkema College in Woerden hebben twee collega's twee tweedeklassen vmbo-basis samengevoegd. Geinspireerd door de projecten in het Ontwerpbureau voeren zij met leerlingen een vorm van avontuurlijk leren in. Het rapport-plus is een rapportage-vorm die past bij de projecten uit het ontwerpbureau en bij authentiek of avontuurlijk leren. Binnenkort meer hierover!